La Cooperativa Agrícola Can Pujades va celebrar, el passat diumenge 5 d’octubre, la seva trobada anual a Villa Maria.

 Ja som unes 50 famílies a Vallvidrera dedicades a transformar, mitjançant el consum de productes eco-biològics locals, qüestions d’ordre social, laboral, econòmica, ecològica i de salut que afecten la nostra vida i el nostre entorn.

L’origen de Can Pujades from Can Pujades on Vimeo.

L’objectiu d’aquesta assamblea anual era reorganitzar el funcionament intern de la cooperativa,  reforçar els principis bàsics que ens mouen (solidaritat, ecologia, proximitat i cooperació), crear compromisos de treball conjunts i qüestionar-se si Can Pujades ha de seguir creixent i de què manera.

Captura de pantalla 2014-10-12 a la(s) 22.17.42La reorganització interna passa per treballar en sis comissions, amb la finalitat de ser més efectius:

  • Proveïdors (contactar amb els productors locals);foto 1(1)
  • Administració de la cooperativa;
  • Esdeveniments (Fira agrícola, Mercat d’estiu, visites a proveïdors, etc)
  • Comunicació (difondre a Internet, publicacions locals i mitjans tota la tasca que es realitza)
  • Espais (ubicació del local per repartiment setmanal, gestió d’stocks, etc)
  • Hort (ja està en funcionament i cal fer una programació acurada per mantenir-lo).

Després d’hores de conversa, l’opinió generalitzada dels membres de Can Pujades és que s’ha de créixer però sense perdre foto 3(1)l’ambient familiar i de proximitat, ni l’esperit cooperatiu que existeix actualment en aquest projecte que ja fa quatre anys va començar a caminar.

Villa Maria va ser l’escenari ideal per gaudir, en mig de Vallvidrera, d’aquesta jornada de treball i lúdica, que va culminar amb una paellada i una tarda de música.