Fa 10 anys l’Ajuntament va enderrocar Can Pujades, una masia de propietat municipal de l’any 1709 que estava situada a prop del pantà de Vallvidrera. Per als veïns, aquesta pèrdua va significar una gran decepció, ja que Can Pujades formava part de la història del poble de Vallvidrera, sorgit a partir de masies escampades per la serra de Collserola. D’aquella indignació, en va sorgir un projecte veïnal als horts de la mateixa finca: la cooperativa de consum ecològic i de proximitat Can Pujades.

La cooperativa també crea projectes agrícoles a Collserola als voltants de les masies perquè no s’acabin perdent, així com també iniciatives com una planta de compostatge per al barri, la recuperació d’espècies autòctones o projectes sostenibleseducatius i socials. Actualment 50 famílies participen en la cooperativa, tot i que n’hi han passat unes 150.

Més informació: https://beteve.cat/societat/enderroc-can-pujades-cooperativa-horts-vallvidrera/